Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Read

Η Μπεττινα Γραφίδου αναφέρθηκε με συγκίνηση για τα άτομα της τρίτης ηλικίας αναφερόμενη σε μέτρα που στόχο έχουν την καλύτερη διαβίωσή τους

Καινοτόμες και σύγχρονες προτάσεις Μπεττίνας Γραφίδου στο Α ΚΑΠΗ Καισαριανής
  • 28 Ιαν 2019
  • Super User
  • ΚΑΠΗ Καισαριανής
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  • Τρίτη ηλικία
  • Μπεττίνα Γραφίδου
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Σημαντικές και καινοτόμες προτάσεις κατάθεσε η επικεφαλής της Παράταξης Πρώτη Φορά Καισαριανή και υποψήφια Δήμαρχος Μπεττίνα- Γεσθημανή Γραφίδου, κατά τον διάλογο που ανέπτυξε με τους δημότες της τρίτης ηλικίας τους οποίους, όμως, δήλωσε ότι τους αντιμετωπίζει στο πρόγραμμα της ως πολίτες α΄ προτεραιότητας.

Άλλωστε αναφέρθηκε και στο έντονο προσωπικό βίωμα με την περιπέτεια υγείας του πατέρα της, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Γιώργου Γραφίδη, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από άνοια επί 12 έτη, εξέλιξη που δικαιολογεί την ευαισθησία της.

Η υποψήφια Δήμαρχος σύστησε στους παρευρισκόμενους την Παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή», λέγοντας ότι ηγείται μιας ομάδας νέων ανθρώπων, άφθαρτων, με μεγάλη όρεξη για δουλειά.

Βαρυσήμαντες προτάσεις τοπικής πολιτικής

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε έθεσε το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας ότι τάσσεται υπέρ της προοπτικής να αναλάβει ο Δήμος τον καθορισμό και την είσπραξη του.

Πρόσθεσε ότι ως αυριανή Δήμαρχος θα φροντίσει άμεσα να διορθώσει σε τοπικό επίπεδο τις αδικίες της κεντρικής κυβέρνησης και να μειώσει τον φόρο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Αναπτύσσοντας παραπέρα τα σχέδια της αναφέρθηκε εκτενώς:

  1. Σε ειδικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής πολιτικής,
  2. Στην ίδρυση Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου με ιδιαίτερο βάρος στην επιμόρφωση και την ποιότητα ζωής της τρίτης ηλικίας.
  3. Στον συντονισμό -σε συνεργασία με όμορους δήμους -για την καθιέρωση από τα αθηναϊκά θέατρα και τους μεγάλους κινηματογράφους ειδικών προβολών με χαμηλό αντίτιμο.
  4. στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας για τα ΚΑΠΗ, στην οποία θα φιλοξενούνται  πολιτιστικές δράσεις, φωτογραφίες, αφηγήσεις με τα αποστάγματα της βιωματικής σοφίας της τρίτης ηλικίας, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Στο σημείο αυτό έκανε ειδική μνεία στην καισαριανιώτικη οικογένεια, στο δέσιμο που την χαρακτηρίζει τονίζοντας ότι αποτελεί στρατηγικό σημείο στην προεκλογική της καμπάνια.

«Επιθυμία μας είναι ν’ απορροφήσουμε κάθε κοινοτικό πόρο που μπορούμε για την πόλη, κάτι που συμβαίνει σε όμορους δήμους. Βλέπουμε π.χ. ότι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ γίνονται έργα, προσλαμβάνεται κόσμος. Όνειρο μας είναι η αναμόρφωσή της πόλης με τα κονδύλια που θα πάρουμε.»

Έκλεισε λέγοντας: «Δεν μηδενίζω τις προσπάθειες κανενός μέχρι σήμερα, ούτε είμαι εδώ για να παίξω τον ρόλο του σωτήρα. Όσοι πέρασαν από τη θέση του Δημάρχου, από τον Παναγιώτη Μακρή ως τον Ηλία Σταμέλο άφησαν το θετικό τους αποτύπωμα. Η Παράταξη μας επιθυμεί να χτίσει κάτι φρέσκο πάνω σε πράγματα που έχουν ήδη οικοδομηθεί».