Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Read

Η Μπεττίνα Γραφίδου υποδέχθηκε τους παλαίμαχους του Εθνικού Αστέρα ακούγοντας τις ανησυχίες τους για την εγκατάλειψη του τοπικού αθλητισμού και την επιθυμία τους να δημιουργήσουν Μουσείο για τα σπορ της πόλης μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Καισαριανής με τους παλαιμάχους Εθνικού Αστέρα
  • 28 Ιαν 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Παλαίμαχοι Εθνικού Αστέρα
  • Πρώτη Φορά Καισαριανή
  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ταύτιση απόψεων για την ανάγκη ανάδειξης του καισαριανιώτικου αθλητισμού και τη δημιουργία Μουσείου Τοπικών Σπορ σημειώθηκε στη συνάντηση της επικεφαλής της παράταξης 'Πρώτη Φορά Καισαριανή' Μπεττίνας-Γεσθημανής Γραφίδου με τους Παλαίμαχους του Εθνικού Αστέρα.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο εκλογικό γραφείο της Παράταξης την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, οι κύριοι Μπάμπης Μαστρογιάννης, Νίκος Μάλλιαρης , Άκης Λυκούδης, Γιάννης Γεωργαράς, Νίκος Ψαραδάκης, Γιώργος Ορφανίδης, Χάρης Καλλίας, Τάσος Μαστρογιάννης έθεσαν υπόψιν της υποψήφιας Δημάρχου την αγωνία τους για την επιβίωση των τοπικών Σωματείων, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, 'θύματα της εσωστρέφειας που έχει κατακλύσει την Καισαριανή', όπως χαρακτηριστικά είπαν.

'Έφυγαν' οι ρομαντικοί

Οι παλαίμαχοι εντόπισαν τη ρίζα του προβλήματος στο γεγονός ότι πολλοί ρομαντικοί του αθλητισμού, είτε έφυγαν από τη ζωή είτε αποχώρησαν από την πόλη, γεγονός με το οποίο συμφώνησε η κυρία Γραφίδου υπογραμμίζοντας ότι η μετοίκηση σε άλλες γειτονιές στερεί από το Δήμο χρήματα. Λόγω συρρίκνωσης των δημοτολογίων, δύσκολα προκύπτουν επιδοτήσεις από την κεντρική εξουσία.

'Διέξοδος ο αθλητισμός'

'Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να επιστρέψουν στην Καισαριανή. Μια διέξοδος είναι ο αθλητισμός. Χρειάζεται να γίνουμε αρωγοί, ώστε τα σπορ να γίνουν πόλος έλξης και η νεολαία να στραφεί σε αυτά μένοντας μακριά από άλλους – όχι και τόσο αθώους – πειρασμούς', τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα είναι θερμή υποστηρίκτρια της προσπάθειας των Παλαιμάχων, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώνουν συνάντηση στο γήπεδο της Νήαρ Ήστ για να συζητηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου καισαριανιώτικου αθλητισμού.

Στόχος των τελευταίων είναι να ζωντανέψουν στα μάτια των νεότερων όσα πέτυχαν στο πέρασμα των προηγούμενων δεκαετιών οι αθλητές του Εθνικού Αστέρα, του Απόλλωνα και του Φωστήρα Καισαριανής, αλλά και της Νήαρ Ήστ.

Το ποδόσφαιρο βοηθά στην κοινωνικοποίηση

Ο Νίκος Μάλλιαρης (Πρόεδρος του σωματείου 'Αστέρας 2004') ταυτίστηκε με την κυρία Γραφίδου στο γεγονός ότι το ποδόσφαιρο βοηθά στην κοινωνικοποίηση, αφού τα σπορ ενώνουν και δεν χωρίζουν. 'Άλλωστε, ο Εθνικός Αστέρας ήταν πάντα το καμάρι και το σημείο αναφοράς της πόλης', τόνισε.

Ο κύριος Μάλλιαρης συμπέρανε δυσαρεστημένος ότι 'στην πολιτική δεν θέλουν μπροστάρηδες τους άξιους μα τους σκάρτους, για να τους χειραγωγούν, κάτι που στον αθλητισμό δεν συμβαίνει. Εκεί, ο άξιος λάμπει, και είναι στο χέρι του να προκόψει. Επιθυμούμε να διαμορφώσουμε μέσω των προσπαθειών μας μια σκέψη που δεν θα επικεντρώνεται μόνο στη διαχείριση των οικονομικών και το διαρκές ‘δώστε μας χρήματα’ σε Υπουργεία και Ομοσπονδίες, μα στη συσπείρωση και το ξύπνημα αγνών αισθημάτων συγκίνησης'.

Προοπτικές

'Η Καισαριανή έχει τρομερές προοπτικές! Ποιοι Δήμοι διαθέτουν δύο κλειστά γυμναστήρια, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, προπονητήριο, πάρκινγκ και όλα αυτά μέσα στο πράσινο; Βλέπουμε ρομαντικά τον αθλητισμό, θέλουμε να αναδείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου, που εδώ και δεκαετίες ταλαιπωρείται από διαφθορά και τυχοδιωκτισμό.

Σ’ αυτό ζητάμε την βοήθεια των πολιτικών, αφού οι Καισαριανιώτες – βουτηγμένοι στο τέλμα και την εσωστρέφεια, στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος – δεν αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας', κατέληξε ο κύριος Μάλλιαρης, που πήρε την υπόσχεση της κυρίας Γραφίδου ότι η Παράταξή της θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει.

Η αρχή θα γίνει με την έμπρακτη υποστήριξη της Παράταξης στην προσπάθεια των παλαιμάχων να συγκεντρωθούν αθλητικά ντοκουμέντα (φανέλες, εισιτήρια, φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων), τα οποία οι ιθύνοντες θα εκθέσουν σε αίθουσα του γηπέδου Μιχάλης Κρητικόπουλος’, εγκαινιάζοντας τις προσπάθειές τους για ίδρυση Μουσείου.