Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέσεις - Προτάσεις
Read

Ο φίλος της Παράταξης "Πρώτη Φορά Καισαριανή", Π.Δαβάκης αναφέρει για τα προσόντα κάθε υποψήφιου δημάρχου που πρέπει να προσέξει ο ψηφοφόρος πριν ψηφίσει.

Τι είναι καλύτερο να ψηφίσω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την πόλη μου;
 • 07 Φεβ 2019
 • Π. Δαβάκης
 • Γραφείο Τύπου
 • Θέσεις - Προτάσεις
 • Δημοτικές εκλογές
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Ο φίλος της Παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή», Π. Δαβάκης, με το βλέμμα του στις ανοιξιάτικες αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρεται στη σκέψη που υπάρχει -κατά παράδοση- στο μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου όταν αυτός προσέρχεται στην κάλπη.

Είναι όμως πάντα τα «φυσιολογικά» και «λογικά» όσον αφορά την ευημερία των δήμων και των πολιτών;

Σας παραθέτουμε το κείμενό του:    

«Είναι φυσιολογικό  να ψηφίσω τον υποψήφιο που ανήκει ιδεολογικά (ενταγμένος)  στον ίδιο πολιτικό χώρο με εμένα. Ξέρω περίπου με ποια μεθοδολογία και σκέψη θα αντιμετωπίσει την επίλυση των προβλημάτων . Άσε που θα φανεί ότι το κόμμα μου έχει δύναμη στον δήμο μου . Κι όταν ανήκεις στην  πλειοψηφία μπορεί να μην έχεις δίκιο , αλλά έχεις δύναμη . Είσαι με τους πολλούς».              

«Θα ψηφίσω τον «δικό μου» άνθρωπο , χωρίς να με νοιάζει τι ψηφίζει . Κολακεύομαι να γνωρίζω τον δήμαρχο. Να είναι φίλος ,γνωστός , συγγενής κλπ.  Να μπαίνω-βγαίνω στο γραφείο του».

«Οποιονδήποτε, αρκεί να δω το βιογραφικό του.  Μόνο έτσι μπορώ να καταλάβω τον υποψήφιο δήμαρχο . Ο καθρέπτης της επαγγελματικής και κοινωνικής του εικόνας . Ίσως και τι έκανε ο παππούς του στα νιάτα του ! Διαλέγω αυτόν που μου ταιριάζει η με εντυπωσιάζει». 

«Θα ψηφίσω ότι ψήφιζε η οικογένεια μου , παραδοσιακά κατά κάποιον τρόπο . Απόλυτα φυσιολογική σκέψη ,αφού έτσι υπάρχει μια «σιγουριά» στις επιλογές μας»

«Θα ψηφίσω «αυτόν» για να μη βγουν οι «άλλοι». Η αντίδραση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου». 

                               Όμως  , τα «φυσιολογικά» είναι πάντα και «λογικά» ; 

Ποιος εγγυάται ότι ο «κολλητός» μου...ο «πολιτικά όμοιος » μου...ο «παραδοσιακός»...ο «εικονοπλαστης»...ο «ενάντιος» είναι ικανός να διοικήσει τον 21ο αιώνα  με τις τόσες προκλήσεις , έναν Δήμο;

                                                         Ας προσέξουμε ίσως :

 • ΠΛΗΡΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ( δεν αναζητά καταξίωση μέσα από αξιώματα)
 • ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ( όχι μικρότητες , κυκλώματα , ομαδούλες)
 • ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ και ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ( γιατί πολλοί συνάνθρωποι μας , όχι μόνο δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα , ούτε τα αντιλαμβάνονται ! )
 • ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΠΑΡΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ( ναι , η ευρεία μόρφωση σε συνδυασμό με παιδεία πολιτισμού , δημιουργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες) 
 • ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ με ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ( η επάρκεια των ιδεολογικών εφοδίων του περασμένου αιώνα , τελείωσε . Οι ανοικτές κοινωνίες είναι η πρόκληση) 
 • ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ( όταν ο δήμαρχος δεν έχει μηχανισμούς , αλλά προσόντα μαέστρου συμφωνικής ορχήστρας ). 

 

Αν το πρόσωπο  που έχει τα παραπάνω προσόντα είναι και «δικός» μας...πάμε για την τέλεια τετραετία!

 

Π. Δαβάκης 

(Υ.Γ : Το άρθρο δεν συνίσταται για ανάγνωση σε άτομα με έντονο το ατομικό τους , μικρόψυχο , στενόμυαλο , πρόσκαιρο ,  συμφέρον).