Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υποψήφιοι
Read

Σπουδές με ακαδημαϊκό βάθος, επαγγελματική αφοσίωση ως δασκάλα, τολμηρή κοινωνική δράση, αποτελεσματική και καινοτόμα ως αυτοδιοικητικό στέλεχος. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που εγγυώνται ότι η Μπεττίνα αξίζει να είναι η πρώτη γυναίκα -δήμαρχος της Καισαριανής.

Και μόνο το βιογραφικό της αποδεικνύει ότι η Μπεττίνα Γραφίδου κάνει για δήμαρχος
  • 25 Ιαν 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Μπεττίνα Γραφίδου
  • Πρώτη Φορά Καισαριανή
  • Υποψήφιοι
  • Βιογραφικά
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η Μπεττίνα-Γεσθημανή Γραφίδου ίδρυσε την παράταση ΄Πρώτη Φορά Καισαριανή-ανεξάρτητη Πόλη-ανεξάρτητοι Πολίτες' κι ως επικεφαλής της θα ειναι υποψήφια δήμαρχος Καισαριανής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου του 2019. Η Μπεττίνα φιλοδοξεί ν΄αποτελέσει την πρώτη γυναίκα-δήμαρχο της πόλης, συσπειρώνοντας και τους πολίτες που μέχρι στιγμής -συνειδητά- απέχουν από τις εκλογές κι από το πολιτικό γίγνεσθαι, έχοντας απορρίψει το παλιό πολιτικό σύστημα.

Η Μπεττίνα Γραφίδου είναι κόρη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Γιώργου Γραφίδη, μάχιμη εκπαιδευτικός, παντρεμένη και μητέρα μιας κόρης 29 ετών.

Ακολουθεί το βιογραφικό της στο οποίο φαίνεται ο πλούτος σπουδών, η ακαδημαϊκή της γνώση, η αυτοδιοικητική και επαγγελματική της εμπειρία κι η πολυεπίπεδη κοινωνική δράση που ανέπτυξε σε βάθος ετών. Και μόνο το βιογραφικό της αποδεικνύει ότι η Μπεττίνα κάνει για δήμαρχος. Η αποτελεσματικότητά της σε όλα τα έργα που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής αποτελούν τα καλύτερο εχέγγυο άξιας υποψηφιότητας για το τίτλο του 'νο1' δημότη της Καισαριανής. 

 

Σπουδές-ειδίκευση

- Πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας με άριστα 9.49 και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ, με άριστα 9)

- Μεταπανεπιστημιακές σπουδές στη Γερμανία, στην Ειδική Αγωγή

- Μεταπτυχιακή φοιτήτρια (επί πτυχίω) στο πρόγραμμα σπουδών "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος-Καταστροφών-Κρίσεων" του τμήματος Γεωλογίας-Γεωπεριβάλλοντος, τομέας Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, του ΕΚΠΑ

- Μιλάει άριστα τρεις γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού/Καποδιστριακού αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Επίσης σεμινάρια εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού περιεχομένου, διαπολιτισμικότητας, καινοτομίας, νέων τεχνολογιών,ασφάλειας κι υγιεινής.

 

Στέλεχος εκπαίδευσης

Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης Στελεχών Εκπαίδευσης:

- Υποδιευθύντρια στο 2ο Δ. Σχ. Ηλιούπολης

- Διευθύντρια στο 91ο Δ. Σχ. Αθηνών

- Διευθύντρια στο 4ο Δ. Σχ. Καισαριανής

 

Εμπειρία στα σχολεία του εξωτερικού

Από το 1987-1992 αποσπάστηκε στα σχολεία της Έσσης, Δ.Γερμανίας, όπου δίδαξε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας στα παιδιά των μεταναστών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία βιβλιοθηκών για παιδιά και ενήλικες και ασχολήθηκε με πολιτιστικούς συλλόγους.

 

Κοινωνική δράση

- Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γλυφάδας (1987)

- Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Έσσης- Δ. Γερμανίας " Ο Πλάτων" (1988-1990)

- Πρόεδρος του Πολιτιστικού Τμήματος της ελληνικής κοινότητας Odenwald-Δ. Γερμανίας (1988-1992)

- Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 11ου και 13ου Δ. Σχ. Αργυρούπολης (1995-1997)

- γραμματέας του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής (2009-2011).

 

 Αυτοδιοικητική εμπειρία

Η δράση της στα κοινά της πόλης τα τελευταία χρόνια υπήρξε πλούσια:

- μέλος της δημοτικής παράταξης 'Καισαριανή δημιουργία' (2004-2018)

- αποτέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Δήμου Καισαριανής (2006-2018)

- του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών της πόλης (2007-2018)

- ήταν υπεύθυνη του τομέα Προσχολικής Αγωγής των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καισαριανής, στο Ν.Π.Δ.Δ. "Λεωνίδας Μανωλίδης"

- πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. "Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καισαριανής" με αρμοδιότητα στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Όλες οι παραπάνω θέσεις ήταν άμμισθες.

 

Καινοτόμες δράσεις

- Ως υπεύθυνη του τομέα προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών (2011-2014) υλοποίησε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" με αποτέλεσμα περίπου 600 οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να απαλλαγούν από τα τροφεία και να υπάρξουν έσοδα στους παιδικούς σταθμούς 1,5 περίπου εκατ. ευρώ.

- Δημιουργήθηκαν δύο νέοι παιδικοί σταθμοί στο παλιό ΠΙΚΠΑ και ο 3ος στη Δερβενακίων.

Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φοιτούν στις Δομές και αναβαθμίστηκε το εκπαιδευτικό έργο με προγράμματα δράσης και εκδηλώσεις. 

- Ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καισαριανής (2011-2014) συνεργάστηκε με ψυχολόγους, τη Σχολ. Σύμβουλο της 15ης Περιφέρειας και το Κέντρο Υγείας του Παιδιού για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αποτίμηση του προγράμματος "Συμβουλευτική + Δράση για το παιδί", ενός προγράμματος πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στα σχολεία της Καισαριανής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε: α) Παροχή ατομικής συμβουλευτικής σε γονείς σε εβδομαδιαία βάση, β) επιμορφωτικές ημερίδες, γ) διογράνωση ανοιχτών ομιλιών.

- Δημιούργησε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των ολοήμερων σχολείων και το πολιτιστικό κέντρο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'παιχνίδια από τα παλιά΄ με εργαστήρια κατασκευών και εμψύχωσης παραδοσιακών παιχνιδιών (20012-2014). Στο πρόγραμμα συμμετείχε πλήθος μαθητών.

- Από το 2011-2014 υλοποιήθηκε το πρόγραμμα (Μικρασιατικά Χριστούγεννα στην Καισαριανή) με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των ΚΑΠΗ, του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού και του Μικρασιατικού Συλλόγου. Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργική συνέρευση των γενεών και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μικρασιατών της πόλης μας. 

Καταληκτικά η Μπεττίνα Γεσθημανή Γραφίδου είναι άνθρωπος του οράματος με πηγιαίο ταλέντο στο να παρασύρει δημιουργικά τους γύρω της, άνθρωπος σμιλευμένος στη χάραξη και υλοποίηση τοπικής πολιτικής, ταγμένη εδώ και χρόνια στην ανιδιοτελή προσφορά προς την καισαριανιώτικη οικογένεια. Έχει έρθει η στιγμή να ηγηθεί του Δήμου στη νέα εποχή.