Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Εισαγωγικό κείμενο

Υγεία για όλους - για τον καθένα παντού
  • 09 Απρ 2019
  • Super User
  • Άρθρα
  • Υγεία
  • Άνω Καισαριανή
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Της Μπεττίνας Γραφίδου

 

7 Απριλίου -Παγκόσμια ημέρα υγείας

Το σύνθημα της φετινής ημέρας είναι “ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ”

Η παγκόσμια ημέρα υγείας είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο καθένας μας πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, όποτε και όπου χρειάζεται.

Εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ενώ η δημογραφική κατάσταση χαρακτηρίζεται από χαμηλή γεννητικότητα και οι τάσεις δείχνουν ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να γερνάει. Είναι σημαντική η αναγνώριση της αξίας των ηλικιωμένων και η παροχή βοήθειας ώστε να νιώθουν πλήρως αποδεκτοί και ενταγμένοι.

Η παγκόσμια ημέρα υγείας δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά υπενθύμιση δράσης, ευθύνης και πράξης.

Είναι απαραίτητο να γίνουν βήματα προς την ισότητα, τις αναπτυξιακές προτεραιότητες, την κοινωνική ένταξη και συνοχή. Η υγεία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και κανείς δεν επιτρέπεται να αρρωσταίνει ή να χάνει τη ζωή του επειδή είναι φτωχός ή επειδή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όταν χρειάζεται.

Οραματιζόμαστε μια ισχυρή πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη όπου τα άτομα και οι οικογένειες, θα λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της περίθαλψής τους από την πρόληψη μέχρι την θεραπεία, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον τόπο που ζουν και εργάζονται.