Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Απογοητευμένοι οι Καισαριανιώτες με την κακή κατάσταση του οδικού τους δικτύου, τις υποδομές, ενώ ζητούν μεγαλύτερη έμφαση στην καθαριότητα από τους υπαλλήλους του Δήμου.

«Αν είσαι ηλικιωμένος και πέσεις μέσα σε λακκούβα ...την έχεις άσχημα»
  • 19 Φεβ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Πρώτη Φορά Καισαριανή
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στην ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων στάθηκαν αρκετοί  Καισαριανιώτες στην ερώτηση που τους κάναμε τι θα έκαναν αν γίνονταν δήμαρχοι για μια μέρα.

Ο Ξενοφών Λάσκαρης (συνταξιούχος) φάνηκε απελπισμένος από τις λακκούβες που είναι διάσπαρτες όχι μόνο στα στενά και τα δρομάκια αλλά και στην Εθνική Αντιστάσεως: «Λίγο ν’ αφαιρεθείς καθώς προχωράς και παραπατήσεις την έχεις άσχημα, ειδικά αν είσαι ηλικιωμένος» μας τονίζει.

Με την άποψή του συμφώνησε κι ο Δημήτρης Τράγκας (συνταξιούχος) δηλώνοντας την απογοήτευσή του για τα πεζοδρόμια της πόλης που επιδέχονται αρκετών βελτιώσεων, κάτι στο οποίο συναινεί η Μαίρη Χαμηλοθώρη (συνταξιούχος): «Από που ν’ αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Τα πεζοδρόμια είναι στενά, ο φωτισμός ελλιπής, οι λακκούβες αμέτρητες, η συγκοινωνία απογοητευτική αφού περιμένουμε τη δημοτική και το 224-ειδικά όταν νυχτώσει-αμέτρητη ώρα. Για να μην πιάσουμε το θέμα των σκουπιδιών»…

Ο Ιάκωβος Βλαντής (οπτικός) τα βάζει με τους επαγγελματίες στην εστίαση (κυρίως) οι οποίοι-όπως τονίζει- αυθαίρετα απλώνουν σε πεζοδρόμια και δρόμους σημαίες ή διαφημιστικά banner των καταστημάτων τους.

Ο Σπύρος Κίτσιος (security) λέει ότι θα προτιμούσε η πόλη να έχει τακτικότερη συγκοινωνία και να ήταν πιο καθαρή, ενώ ο Λευτέρης Αθήνης (ξυλουργός) υπογραμμίζει πως περιμένει πως και πως το μετρό «μπας κι ανασάνει η πόλη από το απίστευτο μποτιλιάρισμα που παρατηρείται κάθε μέρα, ειδικά τις πρωινές ώρες».

Οι συνταξιούχοι Τασία Σημιτζή και Κώστας Λάβδας που ακούνε την συζήτηση παρεμβαίνουν λέγοντάς μας πως το πρωί στην Εθνικής Αντιστάσεως παρατηρείται το αδιαχώρητο αφού από τη μία κατηφορίζουν τα Ι.Χ που έρχονται από τον περιφερειακό με προορισμό το κέντρο κι από την άλλη φρακάρουν τα αμάξια που ανεβαίνουν προς το νεκροταφείο καθώς εκείνη την ώρα είτε υπάρχουν διπλοπαρκαρίσματα, είτε κυκλοφορούν τα φορτηγά που τροφοδοτούν αγαθά τα σούπερ μάρκετ της πόλης.

Η Γιούλη Αρκίτσα (οικιακά) λέει ότι θα αισθανόταν πιο ασφαλής αν υπήρχε αποτελεσματικότερη αστυνόμευση μιας και «τα τελευταία χρόνια οι κλοπές έχουν πάρει την ανιούσα».

Ο Θανάσης Χέλμης (ιδ.υπάλληλος) μαζί με την Άννα Σίψα (ιδ.υπάλληλος) μας λένε με μια φωνή πως θα ήθελαν πιο καθαρούς δημόσιους χώρους, ενώ τα βάζουν και με την ασυδοσία των φιλόζωων που αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα σε χώρους που ψυχαγωγούνται μικρά παιδιά.

Η Ιωάννα Καψάλη τονίζει πως θα κατέφευγε σε μελέτη για την αποσυμφόρηση της Εθνικής Αντιστάσεως με τους φοιτητές Τάσο Χριστοφόρου, Αντώνη Θεοδώρου, Πάνο Μαρκόπουλο να χαρακτηρίζουν εκνευριστική την αναμονή στον κεντρικό δρόμο της πόλης: «Δεν μένουμε εδώ, ερχόμαστε συχνά να δούμε φίλους κι υπάρχουν στιγμές που νομίζουμε πως είμαστε στην…Ομόνοια».

Ο Γιώργος Δρογκάρης (συνταξιούχος) τα έχει με τους υπαλλήλους του Δήμου που δεν δίνουν σημασία στην καθαριότητα: «Δέκα φορές τους έχω παρακαλέσει να κάνουν κάτι με τα σκουπίδια που στοιβάζονται στην Αγίου Δημητρίου αλλά δεν έχει γίνει το παραμικρό».

Κώστας Αλαφογιώργος (οπτικός), Κωνσταντίνα Μερτύρη (συνταξιούχος), Σταύρος Πάσβος (ιδ.υπάλληλος) λένε ότι θα προσπαθούσαν να τονώσουν την τοπική αγορά και ο Δημήτρης Σινάς (ιδ.υπάλληλος) θεωρεί πως ο Δήμος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τα ιστορικά του μνημεία.

Σταύρος Αποσκίτης (ιδ.υπάλληλος), Παναγιώτα Δεληολάνη (συνταξιούχος), Γιάννα Παρσά (οικιακά) τονίζουν πως πρώτη τους προτεραιότητα θα ήταν η καλύτερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών , ενώ Τάσος Θέμου, Θωμαή Στράκα , Κώστας Αρνίτης (συνταξιούχοι) χαρακτηρίζουν «φτωχές» τις σχολικές υποδομές.

Ο Γιάννης Μοσχούλας (οδηγός) θεωρεί ανεπαρκή τον φωτισμό, η Μαρία Πίντα εκφράζει την ανησυχία της για την κίνηση στον κεντρικό δρόμο την ώρα που ηχεί το κουδούνι του σχολικού σχολάσματος και ο Τάσος Μαυροπάνος (υδραυλικός) λέει ότι θα ήθελε περισσότερες παιδικές χαρές.