Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Η Παράταξη "Πρώτη Φορά Καισαριανή" απευθύνθηκε στους επαγγελματίες του δήμου, ρωτώντας τους τι θα έκαναν αν γίνονταν δήμαρχοι για μια μέρα και που εντοπίζουν τα μεγαλύτερα "θέματα" στην πόλη.

Τι λένε οι επαγγελματίες της Καισαριανής για τα προβλήματα της πόλης τους
  • 18 Φεβ 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Πρώτη Φορά Καισαριανή
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Η ατυχής συγκυρία της γειτνίασης της Καισαριανής με το Παγκράτι και το κέντρο της Αθήνας αποτελεί τον μεγάλο βραχνά των επαγγελματιών της πόλης, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση. Οι τελευταίοι κλήθηκαν ν’ απαντήσουν στο ερώτημα του protiforakaisariani.gr αναφορικά με το κατά την άποψή τους νο1 πρόβλημα του δήμου, μιλώντας ταυτόχρονα για το ποια θα ήταν η προτεραιότητά τους αν γίνονταν δήμαρχοι για 24 ώρες. Διαβάστε τι μας απάντησαν:  

Ο Γρηγόρης Καρακλής (που είχε κατάστημα με Η/Υ) μας λέει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αναγκάστηκε προ 12 μηνών να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του, υπογραμμίζοντας πως θα φρόντιζε να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις. Στο ίδιο πνεύμα κινείται η απάντηση που μας δόθηκε από τα καταστήματα αθλητικών ειδών Sport-tech, Ultras way και το πρατήριο υποδημάτων Brasiliano, που προσθέτουν πως επιβάλλεται να ενισχυθεί η τοπική αγορά.

“Ζήσαμε τα καλά χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι πως στην παρούσα εποχή δεινοπαθούμε” μας λένε προβληματισμένοι από το κατάστημα ανδρικής ένδυσης “Κουζέλης” ενώ από το μαγαζί κατοικιδίων ζώωνAmigoλένε ότι η ατυχία της Καισαριανής είναι ότι γειτνιάζει με το Παγκράτι και το κέντρο της  Αθήνας που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των πολιτών για έξοδο, ψώνια, άποψη με την οποία συμφωνεί κι ο Λάζαρος Αβεντζόγλου που εμπορεύεται κοσμήματα.      

Ο Νίκος Μίτσικας που έχει κατάστημα με κλιματιστικά, εντόπισε το πρόβλημα της πόλης στις παιδικές χαρές που χρειάζονται βελτίωση κι επιπλέον είναι κι ελάχιστες. Μαζί του συμφώνησαν οι συνάδελφοί του από το κατάστημα KC Lima που τόνισαν ότι οι (λίγες) παιδικές χαρές δεν φτάνουν. “Αν είναι κάθε γονιός να περιμένει 10 λεπτά ώστε το παιδί του να πάρει σειρά για να ψυχαγωγηθεί δεν κάνουμε δουλειά” μας είπαν.

Απ’ το κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών του Μανώλη Κεφαλά δεν βρήκαν κάτι αρνητικό να μας πουν, τονίζοντάς μας ότι η Καισαριανή είναι μια όμορφη πόλη για να ζεις, γνώμη που βρίσκει σύμφωνο τον Γιώργο Τσέρη (προϊόντα γάλακτος) που αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές ο τόπος δεν έχει τα θέματα άλλων δήμων και πως ο δήμαρχος κάνει καλή δουλειά.

Aπό το Skopeto shop (κατοικίδια ζώα) μας μεταφέρθηκε ότι “είναι άσκοπο να συζητάμε για συνθήκες καλυτέρευσης της ζωής μας μιας κι έχει αποδειχθεί πως οι εκλογές δεν αλλάζουν το παραμικρό”.

Πεζοδρόμια, κακοτεχνίες, διπλοπαρκαρίσματα

Ο Φώτης Κάκαλης (διατηρεί μαγαζί με Η/Υ) εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στα πεζοδρόμια: “Αλλού βλέπεις να έχουν ξεφυτρώσει σκαλιά, αλλού βλέπεις παρατημένες λαμαρίνες, φράχτες ή παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάτι που κάνει αδύνατη τη διάβασή τους από ηλικιωμένους ή γονείς με παιδικά καροτσάκια”.  Τα ίδια μας ανάφεραν από την επιχείρηση “Καραμαλάκης” (οδοντοτεχνίτες και οδοντοτεχνικά εργαστήρια) και το μαγαζί αθλητικών ειδών “X-treme stores”.

Ο Μάριος Ομπετίδης (που ασχολείται με περιφράξεις χώρων) αναφέρεται στους δρόμους όπου τα διπλοπαρκαρίσματα κάνουν την διάβασή τους δύσκολη, με αυτή την άποψη συμφωνεί ο Χρήστος Κουκουμίδης (γραφεία κι εταιρείες μελετών) ο Νίκος Σιόλας (ξυλουργικές εργασίες) που προσθέτει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να μετατρέπεται η Εθνικής Αντιστάσεως σε...μισή λωρίδα λόγω των αυτοκινητιστών που αφήνουν τα Ι.Χ τους δεξιά κι αριστερά.

Στο (ανυπόφορο) κυκλοφοριακό έκαναν νύξη τα καταστήματα Kaltsadiko.gr, Best Garden (ηλεκτρονικά), Bon Apetit (κατοικίδια) η Εμμανουέλα Ταμβακάκη (διατηρεί μαγαζί εσωρούχων), ο Παύλος Χειλαδάκης (μηχανήματα καθαρισμού), ο Μιχάλης Γιακουμάκης (μαθηματικός) που πρόσθεσε ακόμα ότι θα φρόντιζε τη συντήρηση του οδοστρώματος στην περιοχή της Παναγίτσας, ο δικαστικός επιμελητής Αντώνης Ζαρέλλας που παρότι έχει μεταφέρει την έδρα του από το 2015 εντούτοις ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει πως “για να πάω από την πλατεία μέχρι τον «Γρηγόρη» μπορεί να “έτρωγα” κι ένα τέταρτο” .

Ο Βασίλης Σύμινης (ξυλουργικές εργασίες) αναφέρεται στον δρόμο πάνω από το νεκροταφείο τον οποίο χαρακτηρίζει “καρμανιόλα” , τονίζοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην επικινδυνότητα με την τοποθέτηση (τουλάχιστον) προστατευτικών μπαρών.

Για τις αμέτρητες νερατζιές επί της Ευφρονίου που δεν κλαδεύονται και δεν καλλωπίζονται μας κάνει λόγο μια κυρία με κουρείο σκύλων στα σύνορα Καισαριανής-Παγκρατίου, απ’ το κατάστημα δώρων Elegance, τονίζουν πως “το πρόβλημα δεν είναι η πόλη μα όσοι έχουν την πόλη στα χέρια τους”, γνώμη που έχει κι ο Κώστας Μανωλάς (δορυφορικά συστήματα) που λέει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου είναι αυτοί που τον διοικούν.

Συγκοινωνία και πάρκινγκ

Η σύζυγος του αντιπροσώπου παγωτού, Χρήστου Νίκα, θεωρεί «αγκάθι» την μη επαρκή συγκοινωνία, αναφέροντάς μας πως μόνο το “224” δεν φτάνει για την πόλη, χρειάζεται τακτικότερη δημοτική συγκοινωνία και προσεκτικότερος καθαρισμός των δρόμων, την ίδια άποψη έχει κι ο Γιάννης Γκίνης (μέταλλα).

Aπό το κουρείο “Χρήστος barber shop” χαρακτηρίζουν δύσκολη υπόθεση το πάρκινγκ. Aπό το κομμωτήριο “MAIK team” λένε για την ελλιπή καθαριότητα στους δρόμους κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ από το κομμωτήριο Smart” υπογραμμίζουν πως παρατηρούν έλλειψη αξιών στην πόλη: “Αν γινόμουν δήμαρχος θα προσπαθούσα να ενώσω περισσότερο τον κόσμο και ν’ αντισταθώ στην πάταξη αξιών που μας έχει κάνει λιγότερο ανθρώπινους”. Ίδια άποψη έχουν από το κατάστημα αθλητικών ειδών Jordanis, αναφέροντας ότι απουσιάζει η αλληλοεκτίμηση και χρειάζεται ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών.

Από τη γκαλερί Depo darm πιστεύουν ότι θα έπρεπε να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του Σκοπευτηρίου, ώστε αυτό να προσελκύει περισσότερο πολιτιστικό τουρισμό. Στο Σκοπευτήριο αναφέρθηκε κι ο Αλέξης Ντούσιας (γραφικές τέχνες) που μας είπε ότι χρειάζεται περισσότερη περιποίηση: “Εμείς κι οι πόλεις στις παρυφές του Υμηττού -Χολαργός, Βύρωνας, Ζωγράφου-πρέπει να προσέξουμε το πράσινο”.

Σκοπευτήριο, φύλακας και φωτισμός

Πιο αναλυτικός υπηρξε ο Ηλίας Μολυνδρής (γραφικές τέχνες): “Το Σκοπευτήριο δεν αξιοποιείται σωστά, τουριστικά και παιδαγωγικά. Το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκαν πάνω από 25.000 παιδιά. Τι έμαθαν; Τα εκθέματα είναι φτωχά, δεν είναι σωστά, επιπλέον η διατύπωση στις ξεναγήσεις είναι λάθος. Δεν εκμεταλλευόμαστε σωστά τα μοναστήρια μας για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον Υμηττό (που είναι οι οργανωμένες πεζοπορίες;) ούτε τα ιστορικά μας κτίρια. Αν τα είχαν στην κυριότητά τους οι Ιταλοί, θα τα είχαν αναδείξει”...      

Στο ιστορικό σύμβολο της πόλης αναφέρθηκε κι η δικαστική επιμελήτρια, Βασιλική Τσέλιου: “Ως φιλόζωος μου αρέσει να πηγαίνω στο Σκοπευτήριο αν και μετά τις 7 το βράδυ το αποφεύγω. Φοβάμαι και δεν το κρύβω, αν μπορούσα θα επέβαλλα ένα δημοτικό τέλος 50 λεπτών για να υπάρχει φύλακας. Επιπλέον ο τόπος πάσχει από έλλειψη επαρκούς φωτισμού”. Το τελευταίο βρίσκει σύμφωνους και τους ανθρώπους του μαγαζιού COMBALINA BOLSOS (είδη ταξιδιού) αλλά και τον ιδιοκτήτη κάβας, Ταξιάρχη Τριανταφυλλόπουλο.

Από την κάβα Φίλοιστρον ειπώθηκε πως ο δήμος δεν εκμεταλλεύεται όπως πρέπει τα Ξύλινα και την Καλοπούλα, ενώ η κεντρική πλατεία της δεν έχει προσεχθεί όπως θα έπρεπε.

Περί…Καζαντζίδη ο λόγος

Από το μαγαζί FORMIONOS 5 (κορνίζες) μας παρέπεμψαν στον...Στέλιο Καζαντζίδη και τους στίχους του τραγουδιού “Γυάλινος κόσμος”:

“...Να σου δώσω μια να σπάσεις,
αχ βρε κόσμε γυάλινε,
και να φτιάξω μια καινούργια
κοινωνία άλληνε”, μας είπε ο ιδιοκτήτης τονίζοντάς μας πως η πόλη θέλει φτιάξιμο εκ του μηδενός.

Από το πρωτήριο πωλήσεως ανδρικών-γυναίκειων ενδυμάτων της Ελένης Κρασανάκη ειπώθηκε πως ο δρόμος δίπλα στο Divani Caravel έχει γίνει ένα με το πεζοδρόμιο κι όταν βρέχει η περιοχή γίνεται ...λιμνοθάλασσα ενώ το κατάστημα MOBILCUCINA (έπιπλα κουζίνας) αναφέρουν πως θα ομόρφαιναν την είσοδο της πόλης που ξεκινά από εκεί που βρίσκεται το πεντάστερο ξενοδοχείο.

Πολεοδομικοί όροι και κηπουροί

Ο τοπογράφος Θεοχάρης Κατραμάτος αναφέρει ότι θα πρόσεχε περισσότερο τους πολεοδομικούς όρους για τις θεόρατες πολυκατοικίες που υψώνονται «που μας κρύβουν θέα και ουρανό», εξέλιξη που σύμφωνα με τον υπάλληλο στο κατάστημα

TICKET SERVICES (Λογισμικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) εντείνει το πρόβλημα παρκαρίσματος λόγω των θεόρατων πυλωτών που φτιάχνονται.

Από το κατάστημα Flash (είδη δώρων) τα έχουν με τους κηπουρούς του Δήμου “που πετσοκόβουν ότι βρουν μπροστά τους με αποτέλεσμα η αισθητική εικόνα να είναι χάλια”.     

Απουσία φαντασίας

Έλλειψη φαντασίας καταλογίζουν στο δήμαρχο από το κατάστημα Alter smoking (είδη καπνού) λέγοντας ότι “πέρασαν Χριστούγεννα κι ούτε που καταλάβαμε τίποτα, πάλι καλά που υπήρχε ιδιωτική πρωτοβουλία με το στόλισμα των καταστημάτων ώστε να πάρουμε έστω μια μικρή γεύση”. Ο ζωγράφος Σπύρος Πέτρας θεωρεί ανοργάνωτο τον Δήμο με μια βαρετή καθημερινότητα και κύριο γνώρισμά του την πολιτιστική ακινησία. 

Καθαριότητα

Από το κέντρο άθλησης Dragau μας λένε ότι θα φρόντιζαν να γίνει μια σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για αποτελεσματικότερο καθαρισμό της πόλης, την καθαριότητα επικαλούνται η Βασιλική Κούμπου (είδη δώρων), ο Δημήτρης Τζιώτζιος (κορνίζες) η Μαργαρίτα Παπαγιάννη (καθαριστήριο), η Γεωργία Μαυρίδου (κοσμήματα) άνθρωποι από τα καταστήματα Τράτα (ιχθυοπωλείο) ΜΟΤΟ ΜΑΡΚΟΥ (Ανταλλακτικά Μοτοσυκλετών), ΕΠΙΛΟΓΕΣ (βιβλιοπωλείο), AMY (δερμάτινα είδη), ETNICA (είδη διακόσμησης), ο Αργύρης Λιάκος (ζωγράφος) , ο Γιώργος Πανσελήνας  (ιατρικά είδη) ο Βασίλης Φλώρος (έπιπλα κουζίνας) ο Φάνης Λαμπάκης που διατηρεί βουλκανιζατέρ (“βέβαια δεν πρέπει να τα βάζουμε και με τους υπαλλήλους, ίσως δεν επαρκεί το προσωπικό”, προσθέτει).

Από το μαγαζί αναλώσιμων και Η/Υ Dpil.gr γίνεται λόγος για προβληματικούς, βρώμικους, άβολους δρόμους και πεζοδρόμια, το ίδιο από τα καταστήματα Loved drops (ενδύματα/αξεσουάρ), Δενδρινός (ηλεκτρολογικό υλικό) , Electric Point (ηλεκτρολογικό υλικό), Γαλανάκης (λευκά είδη) Κουντούρης (μεταχειρισμένα αυτοκίνητα), Μαυρίδου (κοσμήματα), Διονυσιώτη (κρεοπωλείο).

Αστυνόμευση

Tέλος από το πρατήριο υποδημάτων Pan-Pan πρόβλημα μεγάλο αποτελεί η ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής με αποτέλεσμα τα κρούσματα κλοπών να έχουν πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, ενώ ο υπάλληλος της ταβέρνας Μπούσουλας χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα την φτώχεια που επικρατεί γενικώς.