Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Οι Καισαριανιώτες ασφυκτιούν από τις κακοτεχνίες στα δρομάκια, τα διπλοπαρκαρίσματα στην Εθνικής Αντιστάσεως, ανησυχούν για το χώρο που θα στηθεί ο σταθμός του μετρό κι είναι απογοητευμένοι από την καθαριότητα.

Κυκλοφοριακό και καθαριότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη
  • 26 Ιαν 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Πολίτες Καισαριανής
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους Καισαριανιώτες η Παράταξη «Πρώτη Φορά Καισαριανή» απηύθυνε στους πολίτες το ερώτημα «τι θα έκανες αν ήσουν δήμαρχος για μια ημέρα».

Κρίνοντας από τις απαντήσεις που λάβαμε, τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο εντοπίζονται στην καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τις συγκοινωνίες και τις κακοτεχνίες στους δρόμους.

Τεράστιο πρόβλημα στο γήπεδο και στο δάσος

Οι τοποθετήσεις δε του κόσμου αναφορικά με την καθαριότητα παραπέμπουν σε κατάσταση που έχει…ξεφύγει:

«Έχετε δει τι μπάζα συγκεντρώνονται πίσω από το γήπεδο του Εθνικού Αστέρα, στο δάσος και στην ταβέρνα Τσοπανάκος; Τέσσερις φορές έχω κάνει καταγγελία στο Δήμο και δεν κουνήθηκε φύλλο» λέει αγανακτισμένος ο Ηλίας Ροδόπουλος (συνταξιούχος).

«Έχουμε φτάσει να περπατάμε και να παραμιλάμε μ’ αυτά που αντικρύζουμε. Λογικό αν σκεφτείς ότι στο Δημόσιο κάποιοι χτυπάνε κάρτα στις 8 και στις 9 τους συναντάμε στα καφενεία», προσθέτει ο Ιωάννης Μαυραγάνης (συνταξιούχος).

Στο δημαρχείο με…ελικόπτερο!

«Αν θελήσετε να πάτε στο Δημαρχείο πρέπει να κατεβείτε σ’ αυτό από…ελικόπτερο, τόσο κακοδιατηρημένο και βρώμικο είναι» υπερθεματίζει ο Θεόδωρος Σιδέρης (συνταξιούχος), με τις Δέσποινα Καπιτσάκη (οικιακά), Σοφία Μανιαδάκη (οικιακά), Γεωργία Παπουλίδου (ιδ. υπάλληλος), Ελένη Στρατηγού (συνταξιούχος), Θεόδωρος Σουλτάνης (συνταξιούχος), Φρατζέσκα Ρούσσου (οικιακά), Χρήστος Ζαχαρόπουλος (συνταξιούχος), Ελένη Πυρομάγλου (οικιακά), Ελένη Χιώτη (συνταξιούχος) να συμφωνούν ότι η καθαριότητα αποτελεί το μεγαλύτερο βραχνά της πόλης.

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, οι συγκοινωνίες, η ρυμοτομία του κεντρικού οδικού άξονα και τα συχνά διπλοπαρκαρίσματα, η επερχόμενη άφιξη του Μετρό αντιμετωπίζονται ως εξίσου μεγάλο αγκάθι από τους πολίτες.

Οικολογικές ανησυχίες ενόψει μετρό

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης (δικηγόρος) με το βλέμμα στο μέλλον και την προγραμματισμένη άφιξη του υπόγειου σιδηρόδρομου στην πόλη δείχνει ν’ ανησυχεί πολύ ως οικολόγος: «Αν γινόμουν δήμαρχος για μια ημέρα θα έκοβα το βήχα σε όσους ορέγονται το νέο σταθμό του Μετρό μέσα στο δάσος. Είναι δυνατόν να πειράξουμε το πράσινο αντί να έρθει το μετρό μέσα στην κεντρική λεωφόρο, εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση;»

Συγκοινωνίες, λακκούβες και χρηματοδότηση

Κατερίνα Γιγίνη (ιδ. υπάλληλος), Ρούλα Κασκάνη (συνταξιούχος), Σοφία Βουρλούμη (συνταξιούχος) , Κυριακή Αβούρη (συνταξιούχος) , Ελένη Χριστοφόρου (οικιακά) θα ήθελαν οι συγκοινωνίες να εξυπηρετούν την πόλη ανά συντομότερο χρονικό διάστημα.

Η Μαρία Κάππου (τραπεζικός) παρουσιάστηκε ενοχλημένη αφού σύμφωνα μ’ αυτή… «χρειάζονται βελτιώσεις στο κυκλοφοριακό και στις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Απορώ γιατί τόσα χρόνια η Καισαριανή είναι αποκλεισμένη απ’ τα κονδύλια την ώρα που γειτονικοί δήμοι εξασφαλίζουν συχνά πυκνά χρηματοδοτήσεις».

Η Κάτια Στάθη (ιδ. υπάλληλος) υποστηρίζει ότι θα έφτιαχνε τις αναρίθμητες λακκούβες που υπάρχουν διάσπαρτες στους δρόμους της πόλης, άποψη με την οποία συμφωνεί το ζεύγος Γιάννη και Χαρίκλειας Μαυροβουνιώτη (συνταξιούχοι), ο Νίκος Παπαδόπουλος (συνταξιούχος), ο Γιάννης Μαυρομμάτης (άνεργος), η Ευρύκλεια Ζωντήρη (οικιακά), η Δέσποινα Σαλδάρη (οικονομικά), η Βάσω Κόλλια (συνταξιούχος) κι ο Γιάννης Βασιλάκης (συνταξιούχος).