Εκλογικό Κέντρο: Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 96-98

211 1150598

Πρώτη-φορά-καισαριανή

Μπεττίνα

Γραφίδου - Γεσθημανή

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άρθρα
Read

Η σύνδεση τοπικής αυτοδιοίκησης με την τοπική εξουσία, οι…καταφερτζούδες και οργανωτικές γυναίκες αλλά και η τεράστια δυσκολία να ασχολείσαι σήμερα με τα κοινά αναφέρθηκαν από τους κατοίκους της πόλης στην ερώτηση μας τι θα έκαναν αν ήταν Δήμαρχοι για μια ημέρα.

Η Καισαριανή, η αρχαία Αθήνα, οι συνελεύσεις στην Πνύκα (!) κι οι άξιες γυναίκες
  • 26 Ιαν 2019
  • Γραφείο Τύπου
  • Πολίτες Καισαριανής
  • Άρθρα
  • Διάλογος με τους Δημότες
Photogallery
Μέγεθος Γραμματοσειράς

Στο πλαίσιο του βήματος που δίνει η Παράταξη 'Πρώτη Φορά Καισαριανή' στους δημότες της πόλης ρωτήσαμε τον κόσμο ποια θα ήταν η πρώτη τους σπουδή αν αναλάμβαναν τη δημαρχία για 24 ώρες.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία, η καπατσοσύνη των γυναικών, οι …Αρχαίοι Αθηναίοι κι η Πνύκα, η αδυναμία να γίνουν πράγματα μέσα σε μόλις 24 ώρες, η… κατάρα του να ασχολείται κάποιος με τα κοινά τη σήμερον ημέρα ότι κάποιες από τις απαντήσεις (γενικού κι αορίστου περιεχομένου) που λάβαμε από τους Καισαριανώτες:

«24 ώρες αρκετές για να ακούσουμε, όχι να λύσουμε»

Ο Αντώνης Κακουλίδης υποστήριξε ότι 24 ώρες δεν θα του έφταναν ούτε για…ζήτω, μαζί του συμφώνησε κι η Αγγελική Ευστρατιάδη (συνταξιούχος).

Ο Αντώνης Σέπε (ελεύθερος επαγγελματίας) πάνω στο ίδιο ζήτημα υπογράμμισε ότι σε μια ημέρα δεν θα προλάβαινε να λύσει ζητήματα, αλλά τόσες ώρες θα του ήταν αρκετές για να ακούσει, συνεπώς θα διοργάνωνε μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση όπως στην Πνύκα οι Αρχαίοι Αθηναίοι.

Γυναίκες σε επιτελικά πόστα

Ο μαθητής Πάνος Τζιμάνης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ετοιμόρροπη κατάσταση πολλών ακατοίκητων σπιτιών, ενώ ο Αντώνης Σπαθόπουλος (συνταξιούχος) τόνισε ότι θα προωθούσε στις επιτελικές θέσεις γυναίκες γιατί τόσα χρόνια με άνδρες δημάρχους δεν είδε καμία διαφορά στην πόλη.

Πολιτική και όχι…κριτική

Ο αεροναυπηγός Κωνσταντίνος Νάτσιος είπε ότι θα ήθελε η τοπική αυτοδιοίκηση ν’ ασκεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι…κριτική όπως παράγεται μονίμως στο ελληνικό κοινοβούλιο κι έπειτα σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία θα κοίταζε να παράσχει στους συμπολίτες μου καλύτερη ζωή.

Ο Νίκος Κ. (ιδιωτικός υπάλληλος) υπογράμμισε ότι θα…έσκαβε ώστε να κάνει μια εκτροπή της Αττικής Οδού για να μην περνάει μέσα από την Καισαριανή.

Οδηγός το παρελθόν

Η Αρχοντία Αντωνιάδη (συνταξιούχος) ούτε που θέλει ν’ ακούει για δημαρχιλίκι, μιας και το θεωρεί ...κατάρα, ενώ ο Διαμαντής Ρίζος (συνταξιούχος) ζητά από τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες να μιμηθούν τις πρακτικές του αείμνηστου Παναγιώτη Μακρή, 'ο οποίος κάθε μέρα περπατούσε στις γειτονιές και μάθαινε τα προβλήματα του κόσμου'.

Όλα καλά στην πόλη

Κοντά στους πολίτες που αναφέρθηκαν σε πολλά προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους υπήρξαν κι άλλοι που ανέφεραν ότι η ζωή στην Καισαριανή δεν έχει καμιά δυσκολία σε σύγκριση με άλλες πόλεις.

Η Αφροδίτη Καραπιπέρη ερωτώμενη για το τι θα έκανε αν ήταν Δήμαρχος για 24 ώρες απάντησε πως ο Δήμος έχει ελάχιστα προβλήματα ενώ με τη θέση της συμφώνησε ο Μηνάς Βιολέτης (φοιτητής).